De zoektocht naar een nieuw merk. Beterboeken wordt Moonback en lanceert eerlijke hotelboekingswebsite.
Laatst bijgewerkt: 20 april 2021
Beterboeken gaat vanaf nu verder onder een nieuwe naam die beter past bij de internationale ambities van de snelgroeiende reisorganisatie. De keuze viel uiteindelijk op Moonback “een krachtige naam die helemaal op zichzelf staat, met een fijne dosis lef”, aldus de oprichter Niels Meijssen. Met Moonback wordt een reis boeken weer een vrolijk avontuur; love you to the moon and back!
Een naam die ruimte biedt om het eigen verhaal op een krachtige manier te vertellen. Na een uitgebreide creatieve oriëntatie, waarbij zo’n 100 namen de revue zijn gepasseerd, bleef een shortlist van 3 namen over. Bakker & Verkuijl heeft Moonback met veel plezier en sympathie begeleid in het proces dat na de creatie van het merk komt: de onderzoeken en de bescherming van het merk.
Voorgeschiedenis
In mei 2020 ging het bedrijf van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne.
Menselijke aanpak
Beterboeken lanceert onder het nieuwe merk Moonback het eerlijke antwoord op de bestaande hotelboekingssites. Een site waar aandacht is voor reizigers en de hotels. Hotelboekers kiezen in alle rust, zonder knipperende kermisknoppen, uit de zoekresultaten een hotel dat bij hen past. De hoteliers staan te trappelen om hun hotel aan te sluiten bij Moonback. De lage commissie die zij betalen speelt zeker mee, maar er is nog iets dat hen aanspreekt: Moonback ziet de hotels als partners en bouwt in samenspraak met hen aan het boekingsplatform.
Fijn voor iedereen
Moonback gelooft in het belang van een eerlijke relatie met hotel en bezoeker, met gebruiksgemak voor alle partijen. Dit klinkt heel logisch, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Niels: “Een boekingssite ontwerpen met het belang van de eindgebruikers voor ogen, in plaats van alleen focus op winst maken, dan ontstaat er echt een heel ander soort website. Dat voelt de hotelboeker én de hotelier, daar ben ik van overtuigd.”
Wenselijke verandering
Moonback is gestart met crowdfunding, zonder grote investeringsmaatschappij. Dit biedt ruimte voor een veel vriendelijkere aanpak, omdat de portemonnee van aandeelhouders niet leidend is. Het belang van een eerlijke relatie met hotel en bezoeker staat voorop. Moonback kiest bewust voor schappelijke commissies voor de hotels en transparantie richting reizigers, die kunnen zien hoe de kosten van de boeking zijn opgebouwd.