Interview met Preben Horsten,
Director van BURKELY
Wat voor bedrijf is BURKELY?
“Het merk BURKELY is in 1988 opgericht door Horsten Lederwaren, dat dit jaar alweer haar 75-jarig bestaan viert. Door de jaren heen hebben we dan ook ontzettend veel ervaring opgedaan. Ervaring die we in ons familiebedrijf van generatie op generatie doorgeven. Ondanks dat we de afgelopen jaren nogal explosief zijn gegroeid, blijft persoonlijk contact voor BURKELY erg belangrijk. Dit geldt voor onze relaties, maar zeker ook voor onze werknemers. Met het hele team werken we elke dag weer met passie, precisie en vakmanschap aan onze perfecte tassen. Tassen van goede materialen, duurzame kwaliteit en met precies genoeg ruimte voor alles wat je mee wil nemen. Kortom, tassen waar mensen gelukkig van worden.”
Hoe beschermt BURKELY haar producten en hoe belangrijk is die bescherming?
“Bescherming van onze merken vinden wij enorm belangrijk. We worden verkocht in heel Europa en zijn nu zelfs toe aan wereldwijde uitbreiding. Daarom werken we met veel productnamen die in al deze landen makkelijk uit te spreken en herkenbaar zijn. Passend bij BURKELY en vaak ‘typisch’ Engels. Omdat we al deze namen als merk registreren, kunnen we snel en adequaat optreden tegen jongere overeenstemmende merkaanvragen. Zo blijven onze merknamen uniek in onze branche! We zijn enorm zuinig en trots op onze trouwe klanten en willen natuurlijk niet dat zij onze tassen gaan verwarren met andere merken die niet dezelfde kwaliteit hebben als de echte BURKELY tassen.”
Welke rol speelt een merkenbureau in jullie succes?
“Dankzij de pro-actieve houding van ons merkenbureau kunnen wij ons volledig focussen op wat we het liefste doen: perfecte tassen ontwerpen en produceren. Bakker & Verkuijl helpt ons al jaren met de registratie en bescherming van onze merken en neemt ons ‘randzaken’ als deze uit handen. De combinatie van zakelijkheid en betrokkenheid maakt het fijn samenwerken. Ook omdat we snel kunnen schakelen en altijd meteen advies krijgen als we vervolgstappen moeten zetten, bijvoorbeeld bij een model- of merkinbreuk. Hierdoor hebben we al veel zaken gewonnen en hebben andere partijen hun naam moeten aanpassen of moeten stoppen met het produceren van soortgelijke artikelen.”